fbpx

Με μακροχρόνια πείρα στον κλάδο της εστίασης και με έντονο το ενδιαφέρον για συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη σε έναν χώρο με προοπτικές, ο κ. Βασίλειος Τσακιρίδης και ο κ. Ηλίας Μαντογιαννάκος, αναζήτησαν την επιτυχία σε ένα εδραιωμένο μοντέλο franchise, που για 21 συνεχή χρόνια παρουσιάζει ιδιαίτερα εντυπωσιακή αναπτυξιακή πορεία και δυναμική. «Η Pizza Fan ήταν πάντα δίπλα μας όποτε το ζητούσαμε! Μαζί καταφέραμε να  δημιουργηθεί μια μεγάλη ελληνική οικογένεια. Και γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ελληνική οικογένεια φροντίζει, εκπαιδεύει, αναπτύσσει οικονομικά και προστατεύει τα παιδιά της  ακόμη και στην πιο μεγάλη οικονομική κρίση».

Ποια ήταν λοιπόν η προηγούμενη εργασιακή-επαγγελματική εμπειρία σας και πώς αποφασίσατε να επενδύσετε σε ένα σύστημα franchise;

Ηλίας Μαντογιαννάκος: Σχεδόν από τη στιγμή που τέλειωσα το πανεπιστήμιο (πολιτικές επιστήμες νομικής), ασχολήθηκα με την εστίαση. Για 10 περίπου χρόνια εργάστηκα ως περιφερειακός διευθυντής της Pizza Hut. Στη συνέχεια προσλήφθηκα στην PIZZA FAN σαν διευθυντικό στέλεχος. Τότε αντιλήφθηκα, ότι αυτός που γνωρίζει καλά τη λειτουργία της εταιρείας έχει σίγουρη την επιτυχία ως franchisee. Και ότι αυτός που αγωνιά για την επιτυχία του καταστήματος του σαν στέλεχος, θωρακίζει και οργανώνει την εταιρεία (με την εργασία και τις προτάσεις του) ώστε ο ουσιώδης στόχος της εταιρείας να γίνεται η επιτυχία των καταστημάτων και των franchisee.

Βασίλειος Τσακιρίδης: Ακόμα και όταν σπούδαζα Διοίκηση Επιχειρήσεων είχα επιχειρηματικές «ανησυχίες» (καφετέρια , γυμναστήριο, περίπτερο), χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία. Στη συνέχεια εργάστηκα στα Παγωτά Δωδώνη, τα χρόνια της μεγάλης της ανάπτυξης. Είχα λοιπόν την ευκαιρία και την εμπειρία να συγκρίνω τους δυο τρόπους επιχειρηματικής δραστηριοποίησης (ιδιωτικά ή μέσω Franchise).

Πώς προέκυψε η συνεργασία με την αλυσίδα PIZZA FAN;

Βασίλειος Τσακιρίδης: Το 2002 ήρθα στην οικογένεια της PIZZA FAN ως στέλεχος. Όταν το 2005 ξεκίνησε η εταιρεία το άνοιγμα της, φυσικά και δεν μπορούσα να μη συμμετάσχω.

Πέρα από το ισχυρό brand name ποιοι άλλοι βασικοί παράγοντες σας έδωσαν τη σιγουριά ώστε να προχωρήσετε στη συνεργασία;

Ηλίας Μαντογιαννάκος: Απάντησα ήδη από την πρώτη ερώτηση. Αλλά θα προσθέσω και τη δυναμική  παρουσία του Προέδρου της PIZZA FAN με τη μεγάλη εμπειρία που διαθέτει στο marketing και την εστίαση, καθώς και το όραμά του για τη δημιουργία μιας μεγάλης ελληνικής, οικογενειακής αλυσίδας.

Βασίλειος Τσακιρίδης: Η πίστη της εταιρείας στην αμοιβαιότητα.

Από την πλευρά του franchisee, ποια θεωρείτε ότι είναι το πιο «δυνατό χαρτί»  τους συστήματος franchise της PIZZA FAN;

Ηλίας Μαντογιαννάκος / Βασίλειος Τσακιρίδης: Η  δικαιοσύνη και η αξιοκρατία της. Η αυτοματοποίηση όλων των διαδικασιών, η οργάνωση και λειτουργία των καταστημάτων, το τηλεφωνικό κέντρο, η συνεχής εκπαίδευση, ο στρατηγικός σχεδιασμός ενός επιθετικού marketing σε εθνικό και τοπικό επίπεδο (και εκτός τηλεόρασης), η ηλεκτρονική συνταγολόγηση, οι ηλεκτρονικοί αυτόματοι φούρνοι, οι εξαιρετικές πιστοποιημένες πρώτες ύλες, οι μη ανταγωνίσιμες προσφορές και η επέκταση σε όλη την Ελλάδα με 68 καταστήματα – σίτιση σχεδόν όλου του χάρτη! Τέλος, η δυνατότητα που δίνει στον franchisee να είναι επιχειρηματίας και όχι απλώς επαγγελματίας.

Αν έπρεπε να περιγράψετε τη συνεργασία σας με την εταιρεία μέσα σε μια πρόταση, ποια θα ήταν αυτή;

Ηλίας Μαντογιαννάκος / Βασίλειος Τσακιρίδης: Σχέση WIN – WIN, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού των κανόνων μιας μεγάλης ελληνικής οικογένειας με όραμα, που οδηγεί στη συνεχή ανάπτυξη.

Κατά τη γνώμη σας, ποιες βασικές δεξιότητες χρειάζεται να έχει ένας υποψήφιος franchisee για να ενταχθεί στο δίκτυο της PIZZA FAN;

Ηλίας Μαντογιαννάκος / Βασίλειος Τσακιρίδης: Να έχει εργατικότητα, ειλικρίνεια, μεράκι και αφοσίωση για να πετύχει τον υπέρτατο στόχο, που είναι η απόλυτη ικανοποίηση του πελάτη.

Βάσει της εμπειρίας σας τι θα συμβουλεύατε τους υποψήφιους franchisees που αναζητούν τη «δική» τους επιχειρηματική ευκαιρία;

Ηλίας Μαντογιαννάκος / Βασίλειος Τσακιρίδης: Πριν αποφασίσουν, να σκεφτούν – φανταστούν τον εαυτό τους μετά από 10 χρόνια. Να σκεφτούν ακόμη, αν θέλουν να είναι επιχειρηματίες σε μια αλυσίδα που μόνο η μητρική εταιρεία είναι ευχαριστημένη ή σε μια αλυσίδα όπως η PIZZA FAN που απολαμβάνουν προνόμια και οι franchisees.

Πιστεύετε ότι είναι η κατάλληλη περίοδος για να επενδύσει κάποιος σε ένα σύστημα franchise και ειδικότερα στη PIZZA FAN;

Ηλίας Μαντογιαννάκος / Βασίλειος Τσακιρίδης: Φυσικά και είναι. Κάθε εποχή είναι κατάλληλη για επενδύσεις, αλλά ειδικότερα στην PIZZA FAN. Από σοβαρούς όμως και ώριμους επιχειρηματίες που  επιζητούν καταξίωση και επιτυχία και που θα ενισχύσουν ταυτόχρονα την ομάδα μας-πολύ σημαντικό- ιδίως σε τέτοιους καιρούς.

Πώς προχωρήσατε στο άνοιγμα του δεύτερου καταστήματος;

Ηλίας Μαντογιαννάκος / Βασίλειος Τσακιρίδης: Πιστέψαμε και πιστεύουμε στη δυναμική της ομάδας. Σε παρακινεί το ίδιο το τελικό προϊόν, που κάθε ημέρα που περνάει, με την απίστευτη νοστιμιά του και τις οικονομικές τιμές, αποκτά αμέτρητους θαυμαστές. Έτσι η φήμη ταξιδεύει από περιοχή σε περιοχή και πλέον θέλει να το απολαύσει και ο πελάτης της διπλανής περιοχής. Η PIZZA FAN παρέχει όλες τις δυνατότητες, ιδίως στους καλούς και συνεπείς συνεργάτες, ώστε να μπορούν να επεκταθούν και με νέα καταστήματα.

Μετά από πόσο καιρό ανοίξατε τα επόμενα καταστήματα και σε ποιες περιοχές;

Ηλίας Μαντογιαννάκος / Βασίλειος Τσακιρίδης: Τον Δεκέμβριο του 2005 ανοίξαμε στη Νίκαια. Τον Δεκέμβριο του 2006 σε Κορυδαλλό, τον Ιούνιο του 2010 σε Γέρακα, τον Δεκέμβριο του 2010 σε Αιγάλεω, τον Οκτώβριο του 2011 σε Πειραιά Λιμάνι, και φέτος το 2017 στο Κερατσίνι.

Ποια η υποστήριξη που λάβατε από την εταιρεία τον πρώτο καιρό αλλά και μετέπειτα;

Ηλίας Μαντογιαννάκος / Βασίλειος Τσακιρίδης: Η υποστήριξη ήταν πολύπλευρη και χρησιμότατη. Πάντα δίπλα μας οπότε το ζητούσαμε, αλλά και με προνοητικότητα! Καταφέραμε να  δημιουργηθεί  μια  μεγάλη ελληνική οικογένεια. Και γνωρίζετε πολύ καλά ότι η  ελληνική οικογένεια φροντίζει,  εκπαιδεύει, αναπτύσσει οικονομικά  και  προστατεύει  τα  παιδιά της ακόμη και στην πιο μεγάλη οικονομική κρίση.

Αν ήταν να ξεκινήσετε τώρα θα αλλάζατε κάτι; Και αν ναι ποιο θα ήταν αυτό; 

Ηλίας Μαντογιαννάκος / Βασίλειος Τσακιρίδης: Δεν θα αλλάζαμε με τίποτα την εμπειρία  και τη  δημιουργικότητα  που αποκτήσαμε όλα αυτά  τα  χρόνια. Μόνο προς το  καλύτερο μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Όλα καλά και ευλογημένα.

Πώς αξιολογείτε τη δυναμική του κλάδου της εστίασης; Τι αλλαγές έχετε παρατηρήσει αυτά τα 12 χρόνια και πώς προβλέπετε ότι θα εξελιχθεί;

Ηλίας Μαντογιαννάκος / Βασίλειος Τσακιρίδης: Η εστίαση έχει ακόμη δυναμική. Είναι το τελευταίο που «πεθαίνει» και το πρώτο που ανακάμπτει. Μετά από την αλματώδη ανάπτυξη των πρώτων χρόνων, φαίνεται ότι αντιστέκεται περισσότερο στο… τσουνάμι της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών. Αυτοί  που αντιστέκονται βέβαια είναι οι σοβαροί, οι ουσιώδεις, οι νοικοκύρηδες, αυτοί που τηρούν -σέβονται τους κανόνες της εστίασης. Με την εστίαση ασχολήθηκαν πολλοί άνθρωποι που δεν είχαν παλαιοτέρα καμία σχέση με το αντικείμενο. Το θετικό σε αυτό είναι ότι εμπλουτίζεται ο χώρος με διαφορετικούς τρόπους σκέψης, μεθοδολογίες και οπτικές γωνίες. Το αρνητικό είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν την κατάλληλη υποστήριξη, ούτε το μεράκι αλλά ούτε και το οικονομικό περιθώριο να ξεπεράσουν τις αρχικές μεγάλες δυσκολίες. Προβλέπουμε ότι θα συνεχιστεί με ένταση το φαινόμενο αυτό, και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Ηλίας Μαντογιαννάκος / Βασίλειος Τσακιρίδης: Η ανάπτυξη μέσω συνεχούς βελτίωσης των δεξιοτήτων-ικανοτήτων μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας